Det fanns en tid då Patrik faktiskt gillade att höra rösterna.

Givetvis var de oroande till att börja med. Han kunde inte förstå var de kom ifrån eller varför de talade med honom. Vid ett flertal tillfällen gick han och kollade om han hade glömt stänga av radion.

Men med tiden blev rösterna mer välbekanta och han vande sig vid dem. Han hade trots allt känt sig ganska ensam sedan han flyttade till Uppsala för att studera. Och även om rösterna kunde vara lite förvirrande så var de åtminstone ett sällskap.

Av någon anledning hade Patrik haft svårt att skaffa vänner bland sina nya studiekamrater. Han hade aldrig haft problem med att umgås med andra under uppväxten där hemma. Men nu fann han det mer och mer ansträngande att prata med folk och efter ett tag orkade han inte ens bry sig. Dessutom slutade han att gå till cafeterian och äta lunch med de andra studenterna. Han kände sig inte hungrig längre.

Efter föreläsningarna gick han tillbaka till sitt rum och grävde ner sig i studierna. Om rösterna dök upp lutade han sig tillbaka och lyssnade på vad de hade att säga. Men på sista tiden hade rösterna ändrat karaktär. Tidigare brukade de säga upplyftande saker. Om hur han skulle utföra stordåd. Om hur han var utvald av Gud att rädda mänskligheten. Om hur bara han kunde avslöja terroristcellen som hade infiltrerat studentområdet.

Det som de sa nu var mörkt och skrämmande. Terroristerna hade kommit på honom. De var i maskopi med säkerhetspolisen. Och de bevakade honom från övervakningskameran på gatan.

Sedan en natt väcktes han av rösterna som ropade ut en varning. Terroristerna var på väg. De skulle komma när som helst. Han måste fly. Patrik skrek efter hjälp rakt ut i natten. Han kunde höra grannarna ropa, sirener på gatan, sedan någon som bankade på hans dörr.

Några timmar senare anlände Patriks föräldrar. Läkaren som hade följt med polisen till Patriks lägenhet hade ringt dem och berättat vad som hänt. Han förklarade att Patrik hade genomgått en ”akut psykotisk episod” och omedelbart behövde läggas in på sjukhus för behandling.